Presentació de la cançó
El recitatiu Tra, la,la lero és una bona eina per jugar i treballardes de l’etapa Neonatal (2) , especialment per a l’art de bressolar , bé sigui per tranquil·litzar o per dormir els bebès. També és una bona melodia per realitzar exercicis d’estimulació laberíntica i visceral per mitjà de moviments oscil·latoris de tipus rítmic ( girs, balancejos… ), per realitzar variacions i modificacions voluntàries de tons de veu, inducció a estats de fascinació i ritmes col·loquials en els jocs de cadells ( “cachorreo”).
Aquests exercicis rítmics elementals són fonamentals pel desenvolupament posterior de la trama afectiva i del context emotiu. Aquests exercicis son facilitadors de construccions estables de connexió i comunicació. Quan fallen les estructures rítmiques fonamentals poden aparèixer problemes de connexió ( atenció) i de percepció.
Altres melodies que també poden servir per a la mateixa funció serien, per exemple, salmòdies o himnes gregorians ( per ex els de l’Abbaye St Pierre de Solesmes), cançons infantils recitatives només tatarejades, sense lletra i amb un to de veu suau, cercant la calidesa.
El recitativo Tra la, la, lero es una buena herramienta para jugar y trabajar desde la etapa Neonatal, especialmente para el arte de acunar o mecer, ya sea para tranquilizar o para dormir a los bebés. También es una buena melodía para realizar ejercicios de estimulación laberíntica y visceral mediante movimientos oscilatorios de tipo rítmico (giros, balanceos…), para realizar variaciones y modificaciones voluntarias de tono de voz, inducción a estados de fascinación y ritmos coloquiales en el cachorreo.
Estos ejercicios rítmicos elementales son fundamentales para el desarrollo posterior de la trama afectiva y del contexto emotivo. Estos son facilitadores de construcciones estables de conexión y comunicación. Cuando fallan las estructuras rítmicas fundamentales pueden aparecer problemas de conexión (atención) y de percepción.
Otras melodías que también pueden servir para la misma función serían p. ej. Salmodias o himnos gregorianos (p. ej. los de la Abbaye St. Pierre de Solesmes), canciones infantiles recitativas sólo tatareadas, sin letra y con tono de voz suave, buscando la calidez.